Nyitólap » Cikkek » Tesztek

A legjobb Skyrim modok
A legjobb Skyrim modok

gamekapocs.hu

A The Elder Scrolls-sorozat mindig is kedvezett a kreatív játékosoknak, számos tehetséges és kísérletező kedvű modder készített kisebb-nagyobb kiegészítést a játékokhoz. Ez a sors a Skyrimet sem kerülhette el, számba vesszük az eddig elérhető legjobb felhasználói tartalmakat, melyekkel még ütősebbé varázsolhatod játékodat.

A legszebb az egészben, hogy az itt ajánlott modok csupán a kezdeti szárnypróbálkozásokat takarják, hiszen azóta megjelent a Skyrim Creation Kit így most már még teljesebb élményben lehet részünk. Egy biztos: ha beleöltél már száz órát a Bethesda csodájába, legalább ennyit belefogsz továbbra is, elvégre az utánpótlás folyamatos. Új izgalmak, új grafikai elemek várják a kalandozni vágyókat. Ha eddig kétségek gyötörtek, valami plusz hiányzott a játékból, olvass tovább, s bizonyságot nyersz, hogy nem véletlenül lett a The Elder Scrolls V a tavalyi év legjobb szerepjátéka és vele együtt az év játéka a Gamekapocs szavazásán.

Wars in Skyrim IV

A provinciát járva eddig is számos veszély leselkedett ránk a vadonban, ám ennek a modnak a segítségével, további veszedelmekkel szembesülünk a tundrán, a hegyekben és az erdőkben. Az ellenségek feltűnése gyakoribbá és változatosabbá válik, s gyakran találkozunk olyan csoportokkal, akik éppen egymás torkának ugranak az utak mentén. Ha szeretnénk, kivárhatjuk a párharc végét, vagy magunk is közbeszólhatunk. A Wars is Skyrim IV-gyel kiszámíthatatlanná válik a játék, a kihívás is nagyobb lesz – ha pedig a maximális hatást szeretnéd elérni, ne habozz a mod Dark Age-változatát letölteni. Soha nem fogsz unatkozni.


Megölhető gyerekek

Inkább ne feszegessük azt, hogy eme kiegészítés milyen erkölcsi kérdéseket vet fel, tény, hogy sokan kedvelik ezt a modot és az autentikusságnak is jót tesz, hogy a gyerkőcök torkát is elmetszhetjük, ha úgy tetszik – elvégre a középkorban sem kerteltek sokat. A Killable Childrennel megölhetjük a játékban szereplő gyermekeket, hiszen bármilyen aranyosak és segítőkészek, van köztük néhány olyan önelégült poronty, aki nem kapott tisztességes nevelést nord szüleiktől. De azért hívnak minket Dragonbornnak, hogy segítsünk.


Szebb, buján zöldellő fák és növényzet, HD-textúrák

Ezúttal négy csomagot ajánljunk számotokra, melyben a játékban található fák sokkal részletesebbeké és színesebbé vállnak, s minden textúrát lecserélhetünk nagyfelbontásúra és tűélesre. A lombozat és a vegetáció még sűrűbbé válik, melyben akár az ellenség is elbújhat – kellemetlen meglepetéseket szerezve ezzel. Végül pedig a Skyrim HD nem kevesebb, mint 389 textúrát cserél le a játékban, 1,56 GB-on terpeszkedve. Ha eddig fanyalogtál a kicsit elnagyolt textúrák miatt, ezúttal nem fogsz, hiszen segít a Flora mod, a Lush Trees, Skyrim HD. A Bethesda időközben kiadta a hivatalos HD-modot is - durva géppel rendelkezők előnyben.


Dovahkiin búvóhelye

Minden saját házunk immáron pincét is tartalmaz majd, ahová főhősünk visszavonulhat kedvére, de előbb a földszinten meg kell keresned a kulcsot. Odalent könyveket olvashatunk, de a kovácsoláshoz, a páncélkészítéshez és az alkímiához szükséges eszközök a rendelkezésünkre állnak majd. Ha pedig nem tudnánk hova rejteni a megszerzett fegyvereinket, akkor a tárolókon ott maradnak, míg újra szükség nem lesz rájuk. Ha minden lényeges cuccot egy helyen szeretnél tudni, rántsd le a modot.


Teljesen 3D-s világtérkép

Bár már az alapjátékban is jelentős átalakuláson ment keresztül a világtérkép, melyet elforgathattunk kedvünkre, de a határok ezzel a moddal mosódnak el leginkább. A Google Maps mintára igen részletesen vizsgálódhatunk benne, akár talajszintre is zoomolhatunk, s ezáltal valós időben is „repülhetünk” a játékban. Nem beszélve arról, hogy minden jelentős helyszín jelölve van rajta.


Sky UI

A Skyrim multiplatform mivolta leginkább talán a PC-s játékosok kárára vált, persze csak a kezelőfelület kapcsán. Ennek a modnak pont az a dolga, hogy a drasztikusan javítsa az interaktív menüt, a tárgylistánkat, miközben jelentősen kihasználja az egérben és billentyűzetben rejlő lehetőségeket. Az interfész kevésbé zsúfolttá válik, sokkal jobb minőségben érhetjük el, több hasznos információt jelenít meg a képernyőn. S ezáltal a játékélmény is finomodik.


Realisztikus füst- és parázseffektek

Szintén egy kozmetikai mod, talán sokak legyintenek rá, hangulati szempontból mégis jelentős javulással szembesülhetünk. Cseppet sem triviális az, hogy a füst sokkal lenyűgözőbb, melyet a képek nem is tudnak visszaadni – ha meglátod mozgásban, tényleg leesik az állad. Mindenhez hozzájárulnak a finomított parázs- és tűzeffektek, hogy teljes legyen az elementális energia összképe. A tökéletességre törekvőknek különösen ajánlott.


Szebb hópelyhek

Skyrim provinciája a kontinens fagyos északi részén fekszik, gyakorta szembesülünk hóeséssel és zimankóval. S mivel a mindennapi időjárási tényezők között kalandozunk, bizonyára jó néven vesszük, ha még nagyszerűbb hópelyheknek örülhetünk. Ugyan télisportokat nem űzhetünk, viszont mondanunk sem kell, hogy valóságos fantasy-csodavilágba képzelhetjük magunkat, amint lágyan hullni kezd a hó a mod segítségével, és finoman ropog a talpunk alatt.


Midas Magic

A játék eddig sem szűkölködött a változatos mágiákban, ám ennek a modnak a segítségével jelentősen kibővül a választék: több mint ötven új varázslatot tanulhatnak meg a mágusok – természetesen új animációkkal megspékelve. Ízelítő gyanánt annyit, hogy már létezik a Cure Disease és a beszédes Meteorvihar varázslat is, mellyel tényleg földbe döngölhetünk bármilyen rosszarcú figurát. Nem kell izgulnunk amiatt, hogy a csaták ezzel könnyebbé válnának, elvégre finomodott a harcok egyensúlya is.


Halálos sárkányok

Nem voltak eléggé eposziak a Skyrim sárkányokkal vívott küzdelmei? Nagyobb kihívásra vágysz az ősi gyíkokkal vívott harcok során? Tényleg kicsit furcsa volt, hogy 3-4 egyszerű bandita is le tudta őket verni, miközben mi semmit nem csináltunk – na ennek vége! Az erőd, a ravaszságod fogja eldönteni azt, hogy túléled-e a találkozást, de ezzel a győzelemért járó hatalom és dicsőség is nagyobb lesz, s legendává válsz a mod segítségével. Az új sárkánytípusokról már nem is beszélve.


Meztelen leányok

Azt hiszem, a cím minden elárul, egy valamirevaló szerepjáték nem maradhat nude-mód nélkül. Ha eddig azt hitted, hogy a Skyrim nem tartalmaz fülledt, erotikus pillanatokat, akkor nagyon tévedsz. A bájos női test teljes pompájába és természetességében elérhetővé válik, a hívogató vénuszdombbal és a lágyan ringó keblekkel, külön kitérve a mellbimbókra is. A férfiúi fantázia szinte csillapíthatatlanná válik, s sárkányölés közben sem árt néha elkalandozni a gondolatoknak és a kezeknek. Nyilvánvalóan ez a kedvencünk! Meztelen csajokat akarok!

A felhozatal természetesen korántsem teljes, ha frissebb verziókat és új tartalmakat szeretnél, látogass el sűrűn a felhasználói tartalmak fellegvárába, a remek Skyrimnexus oldalára és a Steam Workshopra.Forrás: http://www.gamekapocs.hu/cikk/1794/a_legjobb_skyrim_modok
Kategória: Tesztek | Hozzáadta: sasikaa (2012-03-19)
Megtekintések száma: 1480 | Tag-ek(kulcsszavak): modok, kiegészítők | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: