Üdvözöllek a Tippek-Trükkök oldalon!

Ezeken az oldalakon mindent megtalálsz, amit a Skyrim-ről tudni KELL, és érdemes.

Skillek és perkek: Az The Elder Scrolls sorozat játékaiban a karaktereket leginkább a skillek (képességek) határozták meg. Minél magasabb az adott skill, annál jobban tud bánni azzal a területtel a játékos.

Karakter fajták: Nincsen a Skyrim-ben kimondott kaszt. Harcos, mágus, tolvaj. Ebben a játékban egy karakter mindenhez ért, amire megtanítod!

Házasság kötés: A The Elder Scrolls V.: Skyrim egyik újítása a házasság, mint lehetőség. Szép számú hölgy és úr vár arra, hogy a játékos meghódítsa és feleségül/férjül vegye.

Házak és ingatlanok: Ahogy korábban, most is lehetőség van saját házat vásárolni, ahova megtérhetünk fárasztó kalandjaink előtt, után vagy akár közben is. Mind az öt nagyvárosban van lehetőség vásárolni egy-egy házat.

Fegyver és páncélkészítés: A kovács mesterséget bárki űzheti, de leginkább a harcos karaktereknek ajánlott - ahogy a bűvölés (enchanting) inkább a mágusoké, az alkímia pedig a tolvaj karaktereké -, de pénzszerzési lehetőségnek sem rossz, hiszen az alapanyagok mindegyike ingyen beszerezhető.

Felruházás (Enchanting): Maga a folyamat nem más, mint egy hétköznapi tulajdonságokkal rendelkező tárgyat felruházni olyan mágikus hatásokkal, amelyek számunkra hasznosak.

Skilleket növelő könyvek: A skilleket kétféleképpen lehet növelni. Vagy szorgalmas gyakorlással/aktív használattal, vagy könyveket bújva. Könyvek csak korlátozott számban találhatóak a játékban, ezért érdemes általában a skill tanulás végére tartogatni ezek elolvasását.

Harcos karakter fejlesztése (TIPP-nem szentírás): A harcos karakternél az egyik első kérdés, hogy milyen páncélban tolod. A light armor legnagyobb (és ha nem lopakodsz, egyetlen) előnye, hogy kevesebbet nyom, és nem lassítja le a karaktered - előbbi a játék első felében annyiból lehet lényeges, hogy így több lootot tudsz cipelni, ergo több pénzed lesz.

Illusion skill tippek: Az Illusion varázslatok sokak álltal nem sokat használt képesség. Tény ami tény, hogy sok pontot kell rá áldozni, hogy effektív legyen. Íme egy kis leírás, hogy a régebbi Elder Scroll-okban, és a Skyrim-ben mit is tudunk és mit érdemes csinálni az Illusion skill-t használóknak ! FONTOS: Ezek csak tippek, ha nem tetszik, ne használd!!