Nyitólap » FAQ [ Kérdés hozzáadása ]

Level 50-ig normálisan fejlődik a karakter (10 skill level egy szintlépés), utána elég durván lelassul a fejlődés, ha minden skillt 100-ra felhúzol, 81. szintű leszel. Mivel a skillek igazi erejét a perkek adják, és nem a szintek, szerintem érdemes inkább kevesebb skillre fókuszálni, és azokat minél magasabbra fejleszteni.

Semmi hatása sincs azon kívül, hogy gyógyít, és hangulatos pacalpörköltet készíteni a frissen megölt mamutokból. Alacsonyabb szinteken elég jól jöhet, ha spórolni akarsz a potikkal.

A térképet csak MOD-okkal tudod változtatni. A legjobb hely erre a célra: http://skyrim.nexusmods.com/
Ezen az oldalon regisztrálni kell, ami ingyenes, és a keresőbe pedig írd be: MAP...

Első dolog hogy szerezz egy PICKAXE-t (csákányt)!
Ha találsz egy olyan helyet ahol lehet bányászni, egyszerűen USE gomb (alapértelmezetten: E), és bányászik is.

A lopott dolgokat, több féleképpen is el lehet adni:
 1. Speech skill, Fence perk-et fejleszd ki.
 2. A könyebbik: Csatlakozz a TOLVAJOK céhéhez, és nekik mindent el tudsz majd adni!

Ha rákattintasz hogy beszélgetni akarsz lesz egy ilyen beszélgetési opció:
"I need to trade something with you", arra kattints rá, és add oda neki amit szeretnél!

200 év telt el az Oblivion zűrzavaros időszaka óta...

Skyrim legfőbb uralkodója gyilkosság áldozata lett. Az üres trón árnyékában az Északiak egy része elérkezettnek látta az időt, hogy Skyrim kilépjen a Septim dinasztia bukása óta erejét vesztő Birodalmból. A másik oldal hitte, még így is megéri maradni a szövetségben és fenntartani a jó viszonyt. Az álláspontok nem közeledtek, a véres polgárháború elkerülhetetlenné vált. Az Ősi Tekercsek próféciái előre megírták: ha Északiak egymás vérét ontják saját földön, akkor az ősi sárkányok visszatérnek Alduin, a száműzött Északi Isten vezetésével, kit egyetlen cél vezérel: elpusztítani a halandó világot.

Ám a próféciák említenek egy hőst, az utolsó Dovahkiin-t (sárkányvérűt), aki halandó léttére ismeri a sárkányok ősi tudását, ismeri a nyelvüket, és aki Esbern - az utolsó, ezidáig rejtőzködő és a prófécia beteljesülését váró Penge ügynök - segítségével szembeszáll a népét fenyegető veszedelemmel...


Minimum gépigény:

 • Windows 7, Vista vagy XP (32 vagy 64 bites)
 • Kétmagos, 2 Ghz-es processzor
 • 2 GB RAM
 • 6 GB szabad hely a merevlemezen
 • Direct X 9.0c-kompatibilis videokártya 512 MB RAM-mal
 • DirectX-kompatibilis hangkártya
 • Internethozzáférés a steames aktiváláshoz


Ajánlott gépigény:

 • Négymagos processzor
 • 4 GB RAM
 • DirectX 9.0c-kompatibilis videokártya 1 GB RAM-mal (NVIDIA GeForce GTX 260 vagy ATI Radeon 4890)

A staminától függ. Ha növeled a staminádat szint lépéskor, akkor nő a teherbírásod is.

Lehet! De csak egy mód van rá: sajnos özvegynek kell lenned. Tehát meg kell halnia a feleségednek...

Nem. Egyszerre csak egy feleséged lehet.

Annyi a dolgod hogy bemész akármelyik fogadóba akármelyik városban és odamész a csaposhoz, ott van lent valami olyasmi amiben benne van az a szó hogy "rumor" magyarul annyit tesz:
szóbeszéd. Kapni fogsz egy küldetést azt megcsinálod és kigyógyulsz a vámpírságból.

Igyál meg egy "Potion of Cure disease" és ha attól nem múlik el akkor már teljesen vámpír vagy!
Ha teljesen vámpír lettél olvasd el ezt: Ha már teljesen átváltoztam vámpírrá, hogyan tudok visszaváltozni?

A lényeg, ha gyorsan akarsz fejlődni kovácsolásban, hogy csinálj egy halom IRON DAGGERT.Ez azért jó mert kevés idő alatt sokat tudsz fejlődni és kevés anyag kell hozzá, csak leather strips és iron ignot. Ilyeneket a kovácsoknál tudsz venni(pl. Whiterunban Avenicci-nél, aki egyből ottvan jobboldalt ha megérkezel Whiterunba) vagy az iron ignot-ot bányászhatod. Viszont a kovácsoknál nincs millió nyersanyag, így ha már az összes anyagot felvásároltad és csináltál egy halom IRON DAGGERT, tuána várnod kell néhány napot, hogy újra legyen náluk. Szóval ezekből vegyél minél többet, csinálj IRON DAGGEREKET és kevés idő alatt 100-as szintű lehetsz. Az pedig, hogy mit kovácsolhatsz attól függ, hogy milyen skilljeid vannaka smithing-nél.Ha ott felnyitod a dragon armor-t, akkor már tudsz olyat kovácsolni sárkánycsontokért cserébe. Én az összes skill unlock-oltam már. De a legjobb az nem a dragon armor, hanem a daedric, csak az kicsit nehezebb.

Gyakorlatban: van egy medve, akit meg akarunk ölni. Odamegyünk hozzá és felbosszantjuk. Varázsolunk rá egy SOULTRAP varázslatot, ami - tegyük fel - 10 másodpercig hat. Innentől kezdve van 10 másodpercünk, hogy leöljük a macit. Ha nem sikerül, akkor a lelkét nem sikerül elcsípni. Ha megöljük 10 másodperc alatt, vagyis amíg aktív rajta a SOULTRAP, akkor a lelke az egyik lélekkövünkbe vándorol. És ennyi.

A SOULTRAP hatást rakhatjuk fegyverre is. Ekkor a SOULTRAP minden ütés után frissül a macin, ezért ez esetben elég rövid, 1-2 másodpercig tartó hatással dolgozni, hiszen borítékolható, hogy a medve az ütésünkbe hal majd bele. Persze úgy is jó, ha más fegyverrel ütjük eleinte, és csak a végén váltunk át a csapdázó bicskára. Ízlések és pofonok.

Amennyiben van megfelelő nagyságú lélekkövünk, a legyilkolt lény lelke a kőbe vándorol. Mert bizony, a köveknek több fajtája is van. A PETTY kövekbe pár alacsonyabb szintű mókus vagy vadmalac fér csupán bele, míg mondjuk egy GRAND-ban a legnagyobb szintű lények lelkei is elférnek. A lelkek mindig abba a kőbe vándorolnak, amelyikbe beleférnek és amelyek elérhetőek/szabadok.

Sehogy. Ilyen nincs ebben a játékban! :D

Az inventorydban rámész arra a pálcára/ fegyverre amit ujra akarsz tölteni és HA van töltött(filled) soul gemed akkor a T billentyű lenyomásával feltöltheted.

Igen, Riftenben. A piactéren keresd meg Brynjolf nevű embert.
Adni fog egy küldetést amit ha megcsinálsz, akkor felajánlja hogy csatlakozz a tolvajokhoz.
A csatornarendszerben találod meg őket, a város alatt.

Ha beszélsz egy őrrel 3 lehetőséged van:
1. Börtönbe mész. Itt ha alszol, kiengednek. Vagy megszökhetsz, de ez csak növeli a fejdíjat.
2. Kifizeted a fejdíjat (ha van rá pénzed).
3. Azt mondod az őrnek, hogy sosem kapnak el élve és vagy megölöd őket, vagy elfutsz.

Az egyik a fast travel. De ehhez már egyszer járnod kell ott ahova menni akarsz.
A másik mód hogy minden nagyobb városban van egy szekeres emberke, akivel ha beszélsz 50 aranyért elvisz azonnal (töltés után) bárhova, utána már mehetsz oda is fast travel-el.
A másik módja, veszel/lopsz lovat. Venni ott tudsz ahol a térképen egy PATKÓ ikon-t látsz.

Ezt hívják 3rd personnak. Az F gombbal és az egér tekerőjével tudsz közeliteni meg távolítani.

Minden nagyváros kocsmájában vannak zsoldosok, akiket 500 aranyért fel lehet bérelni. De vannak olyan mellékküldetések is, ahol csatlakoznak hozzád, utána meg veled tartanak. Valamint ha Thane leszel, akkor a várostól alapból kapsz egy kísérőt, pl Whiterunban is ott van Lydia, őt ki sem lehet kerülni, mert a sztori elején megkapod automatikusan, miután legyaktad az első sárkányt.

Keresd fel a company nevű céhet whiterunban! (Ha jössz lefele a dragonsearch-os lépcsőn, akkor balra ott van egy ilyen viking szerű épület). Nekik kell küldiket csinálni és azt hiszem a 3. után megtanítanak használni az erőt.

Az álkulcsot az egérrel , a zárat pedig az A és D betűkkel lehet mozgatni.
Olyan helyzetbe kell állítani az álkulcsot, hogy az A és D gombokkal a zárt mozgatva ne akadjon meg, és ne törjön el.

Meg kell venni a bizonyos amuletet, és néha annak akivel szeretnél házasodni, küldetést is kell csinálni, hogy megszeressen!
Bővebben:
Házasság kötés

USE gomb (PC-n az E betű) nyomvatartásával lehet mozgatni, felvenni, használni a tárgyakat.

A játékban nyolc frakció/céh található, amihez csatlakozni lehet. Megtalálható itt is a már ismert Dark Brotherhood, Thieves Guild, Mages Guild és Fighter's Guild is. Ez utóbbi kettő College of Winterhold és a The Companions néven fut.

További céhek: Bard's College, Silver Hand, Imperial Army, Stormcloaks

Dark Brotherhood:
Windhelm városában keresd Avetus Aretinot, kérdezz körbe a kocsmákban, elmondják hol van.

Thieves Guild:
Riftenben a kocsmában, vagy a piacon keresd Brynjolf-ot.


A mindenféle italok és mérgek keverésére szolgáló skill. A hatésok erejét elsősorban a skill értéke határozza meg. Minél nagyobb, annál
erősebb lesz az ital (hatása). Különféle perk-ek az erősséget némileg tuningolhatják, illetve az időtartamot tudják kitolni.
- Az alapanyagok (ingredients) hatásainak megismeréséhez két módszer áll rendelkezésre. Az első, hogy meg kell azokat enni. Ez felfedi az
első hatást. Később az alchemy fejlődésével elérhetővé válik egy olyan perk, ami akár három alkalommal is felvehető. Minden egyes ide
pakolt perk pont eggyel több hatst mutat meg az alapanyag elfogyasztásakor (tehát ha 1 pont van rajta és elfogyaszt a karakter egy ismeretlen
hatású alapanyagot úgy egy heylett kettő hatást ismerhet meg, két perk pont esetén hármat, míg 3 perk pontnál minden hatás felismerésre kerül).
A másik megoldás a kisérletezés, mikor találomra kombinálgatja az ember az alapanyagokat az alchemy asztalnál. Ha beletrafál, akkor akár több
hatást is megismerhet, ha nem, úgy elpocsékolt pár alapanyagot.
- Egy italhoz legfeljebb 3 alapanyag használható fel.
- Amíg a megfelelő perk felvételre nem kerül, addig az italoknak, a felhasznált alapanyagoktól függően, lehetnek mellékhatásai is (károsak és
hasznosak egyaránt). Ha megvan a perk, akkor már csak az extra pozitív hatások maradnak meg.

Megg kell nyomni az Esc.-et és bal alsó sarkában annak a szürke doboznak amibe van a mentés kilébés stb. ott van egy szám.

A köszörű gépnél, de csak akkor engedi, ha megvannak a hozzávaló cuccaid is. Ezek általában az "ignot"-ok, a vastömbök. Pl van egy ilyen pont Whiterun bejárata mellett, ahogy bemész, egyből jobbra a fegyverárus háza mellett.

Lovat vásárolni az istállóknál tudsz. A nagyobb városok közelében biztos találsz majd, a térképen keresd a PATKÓ ikont! A lovak ára 1000 arany!

 1. Lehet venni és lopni is. Venni a kereskedőknél tudsz. Lopni bárhonnan, csak le ne bukj!
 2. A kovácsoknál van egy kifeszített bőr, odamész, használod, és ha van bármilyen állati NYERS bőr nálad akkor abból tudsz leather strips-et csinálni.

A skyrim-ben a konzolt a 0 gombal tudod előcsalni. Ha oda is 0-t akarsz beírni akkor használd a NUMERIKUS billentyűzet 0-ját, a DEL gomb mellett!

"P" gomb Shouts klik ara amelyik shout ot akarod
akor megjelöli és mehet a z ami magyar billentyüzeten a "Y".
Valamikor tovább kell lenyomva tartani ha erősebb fokozatát akarod

Persze!
Alapból egy lehet.
 • Van olyan küldetés amikor csatlakozik hozzád valaki a küldetés erejéig, ha azt a küldit nem csinálod meg, akkor addig marad amíg meg nem hal.
 • SHOUT-al is tudsz idézni magadnak még egyet.

1-50 51-62